Един човек се е удавил в Бургаско заради високата приливна вълна,

...
Един човек се е удавил в Бургаско заради високата приливна вълна,
Коментари Харесай

Един човек е загинал при наводненията в Бургаско

Един човек се е удавил в Бургаско поради високата приливна вълна, която заля пътища и жилищни здания след проливните дъждове тази нощ, заяви Нова тв. По данни на малкия екран жертвата е възрастен мъж от с. Полски Извор, който е бил залят от приливнага вълна на първия етаж на дома си. Една жена е в неопределеност.

Рано сутринта бе оповестено отчасти бедствено състояние в общините Бургас и Камено. Под вода са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх.

Националният институт по метеорология увеличи кода за мощен дъжд от оранжев на червен за област Бургас.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, оповестяват от регионалния пресцентър. На незабавния телефон е пристигнало и известието и за гибелта на индивида, чиято идентичност още не е открита. 

Много са сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. 8 пожарникарски екипа работят на мястото, само че достъпът до потърпевшите е извънредно сложен поради размера на приливната вълна.

В избавителните дейности са се присъединили и водолази, тежка техника, верижна машина " Амфибия ".

Без електричество са селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор. Аварийните екипи на енергодружеството ЕВН не могат да доближат до проблематичните места поради наводните пътища.

Усложнено е ситуацията и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор - с. Зидарово и Бургас - Средец, в правата Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР